2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша  във време,

...
2-годишно дете е било оставено без надзор на Витоша  във време,
Коментари Харесай

Частна занималня остави малко дете само на Витоша в продължение на 2 часа

2-годишно дете е било оставено без контрол на Витоша  във време, в което за него е трябвало да се грижат чиновници на частна занималня, които извели децата на разходка. Момиченцето е открито на люлка почти колабирало, с рани от тежко слънчево изгаряне, съобщи Нова телевизия.

По разказ на очевидци то е стояло там около 2 часа. Служителка на занималнята обяснила, че детето било инатливо и по тази причина останало единствено под мощното слънце. Случаят провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Сезирана е и Държавната организация за протекция на детето.

 „ Бях на Витоша със фамилията ми. Когато си тръгнахме, ни посрещна жена, която носеше малко момиченце. Детето беше алено. Попита ни дали ние сме родителите му. По нейно изложение то е беше стояло на слънце повече от час. Намерила  момиченцето заспало на люлка. Тогава се появи една жена, която сподели, че детето е с нея. Първо взехме решение, че е му е родственик. Оказа се, че това е учителката от занималнята, която е трябвало да се грижи за децата ”, разказа в ефира на „ Здравей, България ” очевидецът Десислава Христова.

По думите на представителят на ДАЗД Станислав Пандин следва сериозна инспекция на занималнята. „ На уеб страницата написа, че това е частна детска градина. В интернет може да я намерим и като частно студио „ Пипи. Живеещите в региона споделят, че от 3 години тя не действа. Всичко е доста подозрително. Уведомихме Министерството на образованието и науката. От там разбрахме, че в регистрите им няма такава детска градина ”, поясни Пандин.

В момента се търсят и родителите на детето.

След излъчването на репортажа, от ДАЗД оповестиха, че са потърсили информация по проблема. От Агенцията обясниха, че е тествана информацията, дали това е частна детска градина и е открито, че Детско студио „ Пипи “, няма позволение за осъществяване на сходна активност в Министерство на образованието и науката /МОН/.

Ето и цялостния текст на мнението на ДАЗД:

" Във връзка със сигнал в медиите за случай с дете, което е било поверено на чиновници в Детско студио „ Пипи “, гр. София, бихме желали да се обърнем към всички родители, с зов да са извънредно деликатни, на кого поверяват децата си.

Родителите би трябвало да са уверени в професионалните и личностни качества на възпитателя, на който ги оставят. Този чиновник би трябвало да е способен и добре квалифициран, с цел да може да даде качествени грижи на най-ценното в живота на всички нас – децата ни.

Децата са нашето „ на следващия ден “, те осмислят забързаното ни всекидневие, за това сме длъжни да пазиме правото им на детство, в което има топлина, непосредственост и сигурност.

От изключителна значимост е да се уверим, че децата ни са в ръцете на хора, които имат уместно обучение и подготовка, тъй като опазването на живота и здравето на им е от първостепенно значение за всички нас.

Държавна организация за протекция на детето /ДАЗД/, предприе дейности за търсене на виновните лица за случая с двегодишното дете, като първо е тествана информацията, дали това е частна детска градина и е открито, че Детско студио „ Пипи “, няма позволение за осъществяване на сходна активност в Министерство на образованието и науката /МОН/.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР